Korrektiv concealer, en hjälpande hand?

Beauty By Lexi / 20 Maj, 2013 - 14:48 / Makeup

Alla har vi saker vi vill dölja i våra ansikten och vissa gånger kan det kännas omöjligt då en vanlig concealer inte räcker till. Om du ska ha en concealer till ansiktet, välj en tjockare och mattare consealer. De sitter bäst i ansiktet på tex finnar osv. Om du ska ha en runt ögonen så välj en lättare, gärna en som ger fukt och som är lätt att applicera så du slipper slita onödigt mycket på den känsliga huden som finns runt ögonen.
 
FINNAR/RÖDHET
Eftersom grönt är motsatsen till rött så kan du med hjälp utav en grön concealer neutralisera finnar och andra röda partier i ditt ansikte. Men om man lägger grönt uppe på något rött så blir det en brun färg så om du skulle hamna utanför finnen med den gröna färgen så kan det bli grönt runt om. Därför är det oftast lättare att använda en gul concealer på finnar, för de smälter bättre in på hudfärgen. Är du väldigt röd i ansiktet så kanske du borde testa en grön foundationprimer.
 
MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN
Vi männsikor slår pandorna med hästlängder, vi kan nämligen vara både blå, lila och till och med lite grön under ögonen. Vilken färg du bör ha på din concealer beror på vilken färg du har under ögonen. Om du är mer blå fungerar en rosaorange concealer (dvs. laxfärgad) allra bäst för att neutralisera, välj gärna en nyans ljusare än din egen hudton för att pigga upp. Om du är mer lila under ögonen bör du använda en concealer som går mot gult då gult dämpar lila bäst. Om du istället är mer grön är rosa ett bra alternativ.
 
GULA HUDFÖRÄNDRINGAR
Om du är väldigt gul just i ansiktet så kan du använda en lila eller i vissa fall rosa concealer, beroende på vilken nyans av gul vi pratar om. Lila kan även ha en uppljusande effekt på mörka fläckar på huden eller generellt om du känner att din hudton känns lite "dassig". I sådan fall bör du satsa på en lila foundationprimer.
 
CONCEALERPALETTER:
Wet n Wild CoverAll Concealer Palette (ca. 79:-)
Viva La Diva 3 in 1 (ca. 85:-)
MUS Cover all mix (ca. 285:-)
NYX Concealer Jar (ca. 95:-)
 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: