Framhäv din ögonfärg

Beauty By Lexi / 07 Februari, 2013 - 11:00 / Tips & Trix

Här kommer ett tips för er som vill framhäva era ögon. Leta reda på din ögonfärg på färghjulet nedan och titta sedan på den motsatta sidan, där finns den färg som bör passa dina ögon bäst. För att rama in dina ögon och framhäva din ögonfärg bör du alltså välja en kontrastfärg. Du kan som sagt använda dig av färghjulet för att hitta färgerna som passar dig allra bäst. Färghjulet beskriver vilka färger som är kontraster och framhäver varandra. Finns din färg inte med så läs bara texten. Men snöa inte in på vad som är rätt och fel. Testa dig fram och ha roligt med dina ögonskuggor för att hitta de färger som passar just dina ögon, hy och hårfärg.
 
 
 
BLÅ ÖGON
Om du är blåögd är till exempel en aprikos ögonskugga ett bra val, då det kommer få dina ögon att framträda mer. Brun ögonskugga fungerar även den superbra till ett par blåa ögon, liksom orange, rosa och rostfärgade toner. Du kan även prova att använda en brun mascara. Det kommer göra att dina ögon ser ännu blåare ut.
 
GRÖNA ÖGON
Till gröna ögon passar egentligen alla färger. Lila, blått, gult, rosa framhäver alla dina ögon på ett bra sätt så välj och vraka. Undvik dock gröna skuggor, då det inte kommer ge en kontrast till dina ögon som har samma färg. Om du inte tycker om allt för mycket färg kan det vara snyggt med endast färgglad eyeliner.
 
BRUNA ÖGON
Har du bruna ögon, ska du testa att använda kallare färger som blått, grönt och en kall lila färg. Tillägg ett ljust skimmer t.ex. ljusrosa eller cremevitt ovanför ögonlocket för att få en starkare mer intensiv effekt.
 
GRÅ ÖGON
Grått finns inte med i färghjulet men grått framhävs bäst av svart. En svart sotning kommer få dina ögon att se riktigt grå ut. Annars funkar varma toner, precis som för blåa ögon.

MELERADE ÖGON
Har du melerade ögon kan du skratta dig lycklig, du får nämligen välja det bästa från två världar för att framhäva dina ögon.
 
 
Lycka till!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: